Starta en food truck

Hitta en truck

Bilar som är lämpade att ha som food trucks är både mycket vanligare och billgare utomlands. Ett bra ställe att börja på är ebay. Du kommer troligen att behöva renovera bilen så att den passar som food truck samt uppfyller alla regler och krav. Mer om detta kan du läsa hos Miljöförvaltningen i Stockholm. Om din nya truck uppnår en totalvikt över 3500 kg räknas den som lastbil och kräver då C-körkort. Viktigt att tänka på är att trucken även ska genomgå en registreringsbesiktning hos Bilprovningen och registreras som Food Truck hos Stockholms Trafikkontor.

Skaffa tillstånd

Först och främst ska du ha ett företag med F- eller FA-skattsedel hos Skatteverket. Därefter måste du ansöka om tillstånd hos Miljöförvaltningen i Stockholm för att få din bil godkänd som ”Mobilt matförsäljningsställe (Food Truck)”. Efter detta väntar ett godkännande hos Trafikkontoret i Stockholm. Försäkra dig om att du uppfyller alla krav.

Lägg upp din bil på Stockholmfoodtrucks.nu

När bilen är ute och rullar är det viktigt att berätta för dina kunder var du står! Alla food trucks hämtas in genom att sajten läser av varje bils Facebook-sida. Därför är första steget att skapa en företagssida på Facebook där du kan uppdatera dina kunder om truckens nuvarande position. Därefter hör du av dig till oss via e-post. Skriv ner en beskrivning av trucken, den meny ni vill ska synas är på sajten och länkar till er hemsida och facebook. Det är gratis för alla nya truckar att vara med på sidan!